Search
Close this search box.

21 august – Sf. Pius al X-lea, pp. – 2

In 21, 15-17

Astăzi Biserica comemorează unul dintre cei mai actuali și cunoscuți sfinți, pe sfântul Papă Pius al X-lea, care s-a născut la Riese, în regiunea Veneto din Italia. Papa Pius al X-lea, s-a născut prin anul 1835 cu numele de Giuseppe Sarto, urmând ca la vârsta de doar 23 de ani să fie hirotonit preot.

hCFNTOti_400x400.jpgCondus fiind de deviza Dragostea lui Cristos mă silește, a început o frumoasă carieră, fiind pe rând, întâi nouă ani ca vicar în parohia Tombolo, apoi nouă ani paroh la Salzano, apoi nouă ani canonic și director spiritual la Treviso. Apoi este numit episcop de Mantua, iar papa Leon al XIII-lea îl numește patriarh de Veneția și-l face cardinal.

Odată ajuns papă, Pius al X-lea, își însușește pe cât de bine poate rolul de păstor, îndemnul pe care Cristos l-a făcut lui Petru, primul papă, în textul evangheliei de astăzi, aceea de a paște oile mele. Această intenție, dorință a stat la baza activităților sale de reformator liturgic și canonic, mai ales în ceea ce privea împărtășania copiilor și împărtășania mai deasă a credincioșilor.

Ceea ce trebuie noi să rămânem astăzi de la acest papă iubitor de Cristos, e tocmai deviza sa, Dragostea lui Cristos mă silește. Și să ne întrebăm și noi, deviza noastră care este? Ce ne silește pe noi să facem binele în viața noastră? Desigur, asta dacă ne silește ceva, dacă nu atunci de ce avem nevoie pentru a începe să facem și să primim binele, iubire lui Isus în viața noastră?

Alte opțiuni: 01, 02, 03, 04, 05,

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Articole asemanatoare

//
Daca aveți vreo întrebare trimiteți-mi mesaj aici și va voi răspunde imediat!
Cu ce va pot ajuta?