31 iulie – Sf. Ignațiu de Loyola – 3

Lc 14, 25-33

AMDG – Ad maiorem Dei gloriam, a devenit motto-ul Societății lui Isus fondată de către sfântul Ignațiu de Loyola, pe care îl comemorăm astăzi și de ceilalți 6 însoțitori ai săi. Ad maiorem Dei gloriam, adică spre mai marea glorie a lui Dumnezeu. Ca adaos la voturile tradiționale de sărăcie, castitate și ascultare, membri ordinului iezuit trebuie să mai facă și un al patrulea vot special acela de ascultare față de sfântul părinte papa, de a merge oriunde avea să îi trimită sfântul părinte.

Însă cum suntem noi chemați de Dumnezeu? O putem face prin a ne însuși regulile de discernământ ale sfântului Ignațiu. Prin a identifica scopurile inutile care ne aduc numai satisfacerea temporară, și să căutăm activitățile ce ne aduc pacea veșnică și bucuria fără de sfârșit. Asemenea tânărului Ignațiu, uneori și noi descoperim că ne-am înșelat singuri în ceea ce privește ce contează cel mai mult în viața aceasta, și că ne-am ascuns de slujirea umilă și adevărată.

Ignațiu scrisese o rugăciune foarte puternică și minunată de abandonare lui Dumnezeu. Poate că v-ați mai întâlnit cu ea, dacă nu o auziți acum, Primește, Doamne, și acceptă toată libertatea mea, memoria mea, intelectul meu, întreaga mea voință, tot ceea ce am și posed; Tu mi-ai dat toate aceste lucruri, la Tine, Doamne, le întorc; toate sunt ale Tale, fă cu ele după voința Ta; Dă-mi iubirea Ta și harul Tău, și acestea singure, îmi sunt de ajuns”.

Un lucru e clar că am obține o sfințenie foarte mare dacă am căuta mai întâi voința lui Dumnezeu în locul atragerilor noastre lumești.

Alte opțiuni: 01, 02, 03, 04, 05,

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://paxvobis.ro/wp-content/uploads/2021/11/header-nou-final.jpg);background-size: initial;background-position: center bottom;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 400px;}