24 noiembrie – Ss. Martiri din Vietnam – 2

Mt 10,17-22

În textul evangheliei de astăzi, îl vom auzi pe Isus spunându-le ucenicilor săi dar mai ales nouă, că cine va rămâne statornic până la sfârșit acela va fi mântuit. Un exemplu viu în această privință sunt toți martiri din Vietnam pe care Biserica îi comemorează astăzi. Un lung lanț de martiri din secolele XVIII – XIX, din națiunile din Extremul Orient, națiuni care astăzi poartă numele de Vietnam.

Imagini pentru Martyrs of VietnamAstăzi Biserica comemorează una dintre cele mai puternice mărturii ale statorniciei de care ne va vorbi Isus în textul evangheliei de astăzi, statornicie pentru care, vom fi și mântuiți. Iar asta fiindcă, nu comemorăm unul ci 117 martiri, dintre care opt episcopi, 50 de preoți și 59 de persoane laice din națiuni diferite, printre care se numără și un preot francez pe nume Jean-Theophane Vernard, care a suferit martiriul la vârsta de 32 de ani. Din scrisorile acestui preot s-a inspirat sfânta Tereza de Lisieux, în acele momente în care ea se ruga pentru misiuni.

Curajul și statornicia sunt cele două virtuți de care au dat dovadă toți acești martiri. Curajul de a-și mărturisi deschis, credința, indiferent de consecințele care au urmat și statornicia în credință, statornicie pentru care au și primit răsplata promisă de Isus, astăzi, că cineva va rămâne statornic până la sfârșit acela va fi mântuit.

Alte opțiuni: 01, 02, 03, 04,

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://paxvobis.ro/wp-content/uploads/2021/11/header-nou-final.jpg);background-size: initial;background-position: center bottom;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 400px;}
//
Daca aveți vreo întrebare trimiteți-mi mesaj aici și va voi răspunde imediat!
Cu ce va pot ajuta?